Branding en temps de crisi: Pel coronavirus les marques s’adapten igual que tu

Aquesta situació excepcional ens està portant a canviar. Diuen que hi haurà un abans i un després del Covid-19, ens hem hagut d’adaptar al confinament, a fer teletreball o a que ens trobéssim amb un ERTO i sense saber que fer. Però ens hem adaptat, sí una cosa tenim els humans i els éssers vius en general és la capacitat d’adaptació; en el medi, a les circumstàncies, i a tot el que ens anem trobant pel camí.

I aquí arriba el meu consell. Les marques no són res més que el reflex de les persones que hi ha darrere, així que les marques s’han d’adaptar a la situació, igual que ens adaptem tots.

 

Aquests últims dies moltes persones m’estan preguntant si han de deixar de vendre per no ferir als altres o inclús si han de parar completament la seva activitat a xarxes socials. La meva resposta: No, ens hem d’adaptar. El confinament va arribar de cop, molts no ens l’esperàvem i les xarxes socials van canviar d’un dia per l’altre. A Mixgràfic ens vam trobar amb campanyes de promoció a mitges que vam haver d’aturar, amb publicacions preparades per tot el mes que vam haver de reformular. La veritat és que les dues primeres setmanes ens les hem passat adaptant l’estratègia de totes les marques que portem, inclús la pròpia. Però per això hem de deixar de comunicar? Hem de deixar de fer branding? No.

 

Sempre que parlo de branding explico que la marca és una cosa viva, una cosa que està sempre en moviment, que parla, es comunica, creix i evoluciona, que coneix a persones i que amplia fronteres. Així que si és algo viu, també sent el que esta passant.

 

Aleshores, és ara bon moment per vendre? Depèn de com ho venguis.

La millor opció és amb empatia, tant és si vens roba com si vens un servei personalitzat, busca la manera de vendre amb respecte. Una opció és canviar algun servei, incorporar un nou producte, més alineat amb els valors actuals i les necessitats del consumidor. Pensa que el teu negoci el marca el consumidor i les seves necessitats, així que pensa en ell i en les seves circumstàncies actuals (bé de fet hi hem de pensar sempre). I sinó pots incloure o modificar nous serveis o productes per reconduir la teva situació, aprofita el temps per fer posicionament de marca.

 

La cara positiva del confinament és que el teu buyer person està més receptiu.

Sí, potser aquest mes disminuiràs els ingressos, però sinó pots reconduir el teu producte per seguir facturant, aprofita el confinament per fer posicionament de marca perquè ara tothom està alerta, tothom té temps i això significa temps per conèixer el que tu ets i el que és la teva marca. Aprofita-ho.

Perquè et penses que Instagram està ple de Directes? O perquè la gent està regalant contingut? No són res més que estratègies per posicionar la marca, perquè quan tot torni a la normalitat, si necessiten quelcom es recordin de tu. Perquè en els moments durs, tu vas estar allà, la teva marca els va “salvar”.

Estem en un moment social important, un moment solidari, no et sentis que per regalar contingut explicar alguna cosa que tu normalment factures estàs perdent diners, perquè estàs guanyant notorietat i això té molt més poder.

 

Adaptat i reformula la teva marca, aprofita el marketing emocional i connecta. I si tot i així no saps que fer, estic regalant sessions de 20 minuts per revisar la teva marca, contacta’m, aprofitales i en parlem!

 

#totsortirabe

Laia Font.

× Hola!